Prosvjed na Španjolskom

Mostar traži pravdu za Davida

Okupljeni građani zapalili su svijeće za tragično preminulog Davida, te uzvikivali ''Pravda''. Osim Davida, prisjetili su se i tragično stradalog Dženana.
Vijesti / Flash | 26. 12. 2018. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa građana okupila se na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi zatražili pravdu za ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Okupljeni građani zapalili su svijeće za tragično preminulog Davida, te uzvikivali ''Pravda''. Osim Davida, prisjetili su se i tragično stradalog Dženana.

Foto: Bljesak.info / Okupljeni građani zapalili su svijeće za tragično preminulog David

U isto vrijeme održano je okupljanje članova grupe „Pravda za Davida“ u Banja Luci. Na skupu se pojavio i Davor Dragičević.

Nakon što je danas pušten da se brani sa slobode, Dragičević je naveo da će, kao i proteklih 276 dana, nastaviti mirna okupljanja na Trgu Krajine, s kojeg su jučer uklonjeni simboli, fotografije i cvijeće i sve drugo što podsjeća na njegovog sina Davida, za čiju smrt krivi policiju RS-a.

Foto: Bljesak.info / Okupljanje na Španjolskom

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač ponovio je danas da nikom neće biti zabranjeno da izražava mišljenje i prosvjeduje u skladu s zakonom, ali bez prijetnji i ne ugrožavajući bilo čiji život.

Podsjetio je da su se gotovo devet mjeseci održavali skupovi u centru Banje Luke, koji nikada nisu bili prijavljeni, ali ih MUPRS-a nije zabranjivao, sve dok su bili mirni, dok se odnedavno sa skupova, kako je rekao, poručuju stvari koje imaju i krivičnu odgovornost.

Foto: Bljesak.info / Pravda za Davida
Kopirati
Drag cursor here to close