U središtu grada

Mostar: Svečani prijem povodom Dana neovisnosti BiH

Vijesti / Flash | 01. 03. 2017. u 15:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kongresnoj dvorani zgrade federalnih institucija u Mostaro u srijedu je povodom Dana neovisnosti održan prijem kojemu su domaćini bili predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Šerif Špago.

U sklopu ovog prijema zvanice su mogle pogledati izložbu Muzeja Hercegovine, a bili su izloženi isječci iz novina, te političke odluke vezane za ovaj praznik.

Špago i Mušić su istaknuli kako treba njegovati povijest, a ujedno i Dan neovisnosti BiH. Posebno su istaknuli mlade koji trebaju biti oni koji će prenositi dobar glas o današnjem danu.

"Za nas je to dan zlatnim slovima upisan u tisućgodišnjoj povijesti BiH. Na osnovu rezultata referenduma i imajući u vidu razvoj događaja na terenu, Vijeće ministara EU je 1992. godine u Briselu donijelo odluku o međunarodnom priznavanju Republike Bosne i Hercegovine", kazao je Špago.

"U temelje BiH uzidano je ono najvrijednije što čovjek ima, životi njenih najboljih sinova. U to ime sa neizmjernom tugom i posebnim poštovanjem uvijek ćemo se sjećati svih onih koji su položili svoje živote za obranu i slobodu naše zemlje kao i onih koji su nevino ubijeni", istaknuo je Mušić.

Prijemu su bili prisutne zvanice iz kulturnog, vjerskog, prosvjetnog i političkog života Mostara, županije i Federacije BiH.

U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor 'Mostarske kiše'.

Kopirati
Drag cursor here to close