Računalne prijevare

Mostar: SIPA uhitila Zlatka Ešegovića, kojega traži Hrvatska zbog računalnih prijevara

Vijesti / Flash | 04. 10. 2016. u 12:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici državne policijske agencije SIPA-e uhitili su na području Mostara Zlatka Ešegovića na temelju tjeralice koju su za njih raspisali vlasti Republike Hrvatske, no on neće biti izručen u Hrvatsku na izvršenje kazne jer je utvrđeno da uz hrvatsko posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo, izvijestili su u utorak iz službenog izvora.

Po navodima iz SIPA-e jedan hrvatski državljanin je uhićen u ponedjeljak na području Mostara na temelju tjeralice koja je proslijeđena putem Interpola i raspisana zbog izručenja u Republiku Hrvatsku i s ciljem izvršenja presude Općinskog suda u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela prijevare.

Pripadnici SIPA-e su nakon kriminalističke obrade u prostorijama Regionalnog ureda SIPA-e u Mostaru uhićenu osobu predali nadležnom sucu Suda BiH na daljnje postupanje radi ekstradicije, prenosi Hina.

Iz Suda BiH su naveli kako se radi o Zlatku Ešegoviću. Budući je utvrđeno kako on, uz hrvatsko, posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo, Ešegović neće biti izručen Hrvatskoj. Na ovu odluku postoji mogućnost žalbe Kaznenom vijeću Suda BiH.

Iz Suda BiH su precizirali da je Općinski sud u Zagrebu osudio Ešegovića na dvije godine zatvora zbog računalnih prijevara.

Kopirati
Drag cursor here to close