Bevanda o stanju u HNŽ

Mostar sigurniji: Aktivnosti policije podignute na najvišu razinu

Vijesti / Flash | 03. 03. 2017. u 15:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana je XIV. redovita (tematska) sjednica Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar na temu „Sigurnosno stanje u Gradu Mostaru“. Izvjestitelj na ovu temu bio je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda.

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a  Slađan Bevanda izvijestio je Gradski odbor o sigurnosnom stanju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji s posebnim naglaskom na sigurnosno stanje u Gradu Mostaru. Naglašeno je kako su preventivne aktivnosti policije podignute na najvišu razinu. Prema statističkim pokazateljima za 2016. godinu svi parametri vezani za stanje sigurnosti imaju stopu opadanja osim prometnih nesreća, ali i kod njih je 31% manje poginulih.

Gradski odbor je analizirao i raspravljao o pojavama općeg kriminaliteta, javnom redu i miru te sigurnosti u prometu u Gradu Mostaru. Istaknuto je kako su u okviru sprječavanja i rješavanja djela iz općeg kriminaliteta i prometnih prekršaja poduzete aktivnosti podizanja stanja sigurnosti na još višu razinu te ukupno bolje razine opremljenosti policije.

Gradski odbor daje punu potporu svim policajcima koji savjesno i pošteno rade svoj posao u skladu s zakonima i pravilima uz istaknutu poruku kako svi moraju biti jednaki pred zakonom.

Također je izražena potpora radu Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a uz obvezu kontinuirane suradnje i praćenja sigurnosti u Gradu Mostaru. Iskazana je podrška procesu kapacitiranja rada policije, kadrovski ali i tehnički, opremanjem MUP-a adekvatnom opremom čime bi se osigurala još veća učinkovitost, uvježbanost s posebnim osvrtom na prevenciju kriminaliteta.

Kopirati
Drag cursor here to close