Presuda

Mostar: Razbojnik sa staklenim okom dobio sedam godina zatvora

Vijesti / Flash | 25. 02. 2017. u 13:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marijan Perković zvani Mario (40) iz Livna, nastanjen u Sarajevu, koji je policiji poznat kao “razbojnik sa staklenim okom”, jučer je u Županijskom sudu u Mostaru nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora za razbojstvo koje je počinjeno još prije gotovo godinu dana u kladionici Millenium.

S crnom kapuljačom i sunčanim naočalama te nožem u ruci, uz riječi: “Hajdemo sad, ovo je pljačka!”, otuđio je oko 550 KM. Osim pljačke spočitavalo mu se i posjedovanje dva paketića droge, kao i krađa golfa u Zagrebačkoj ulici, koji je ubrzo razbio u naselju Zalik.

Ovu presudu je izrekao sudac Marin Zadrić, a mnogi se nadaju da će se takva oštrija kaznena politika i nastaviti, piše Večernji list.

Naime, iako je za razbojstvo zakonom predviđeno najmanje pet godina zatvora, to se i nije primjenjivalo u dosadašnjoj pravosudnoj praksi.

Optuženi Perković se branio kako se ne sjeća te pljačke. Također, tvrdio je i da mu je policija heroin podmetnula u cigarete, dok za krađu vozila smatra kako nije bio pri sebi zbog pijanstva.

Inače, Perković je prethodno bio osuđen i za pljačku Gradske ljekarne u Ulici biskupa Buconjića, u naselju Vatikan, gdje je otuđio 300 KM. Višestruki povratnik Marijan Perković, narkoman i beskućnik iz Livna, ranije se žalio i da mu je zbog nemara čuvara u KPZ-u Mostar pukla očna proteza.

''Iako sam tražio, nisu mi htjeli kupiti kremu koja košta svega 1,5 maraka. Zbog toga mi je pukla proteza na lijevom oku. Mogu vam pokazati i okoštalost na nozi, što je također proizišlo zbog njih iz dobro znanih razloga'', govorio je Perković, valjda aludirajući na navodnu osvetu čuvara zbog spektakularnog bijega iz ovog zatvora unatrag više od deset godina, kada je zajedno s Ivanom Ivankovićem (37) iz Širokog Brijega otpilio dvije rešetke na svojoj ćeliji broj 35.

Kopirati
Drag cursor here to close