Sindikat

Mostar: Policija opet odustala od prosvjeda

Dogovoreno je da se u ''najskorije vrijeme'' formiraju pregovarački timovi Vlade i Sindikata koji bi započeli s rješavanjem spornih pitanja koja već duže vrijeme stoje otvorena.
Vijesti / Flash | 17. 07. 2020. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Sindikat policije najavio prosvjedno okupljanje na lokalitetu Sportskog centra „Kantarevac“ za 20. srpnja u 11 sati, 16. srpnja u zgradi Vlade održan je sastanak predstavnika premijera Vlade HNŽ i Sindikata.

''Nakon dugotrajnog razgovora dogovoreno je da se u najskorije vrijeme formiraju pregovarački timovi Vlade i Sindikata koji bi započeli s rješavanjem spornih pitanja koja već duže vrijeme stoje otvorena. Vezano za problematiku dinamike isplate dugovanja po izvršnim sudskim odlukama postignuti su određeni pomaci, te je dogovoreno da se konkretna rješenja predlože na sastanku Sindikata policije s resornim ministrom i ministrom financija'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se da, pošto je navedeni sastanak dogovoren za 23. srpnja, Sindikat policije u HNŽ na telefonskoj sjednici Upravnog odbora odlučio je da se zakazani prosvjedi odgode, te pruži još jedna prilika za sporazumno rješenje ovog problema.

''Svjesni ozbiljnosti situacije, rizika od javnog okupljanja za vrijeme pandemije koronavirusa, te umanjenog punjenja proračuna u proteklom razdoblju, u najboljoj namjeri nadamo se da ćemo prolongiranjem protestnog okupljanja objema stranama omogućiti vrijeme i atmosferu potrebno za dogovor koji će ovaj problem riješiti na obostrano zadovoljstvo'', priopćio je Sindikat policije u HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close