Nema pojačanih mjera

Mostar: Policija na oprezu uoči presude šestorki

Policija će reagirati na temelju sigurnosnih procjena o eventualnim događajima i situacijama do kojih može doći.
Vijesti / Flash | 26. 11. 2017. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Objasnili su kako policija ima izrađene planove ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira.

Policija će u Mostaru i ostatku HNŽ-a biti na oprezu, 29. studenog, kada se očekuje izricanje drugostupanjske presude u Haškom sudu u slučaju Prlić i ostali.

Kako Bljesak.info saznaje iz MUP-a HNŽ-a,  još uvijek im nisu prijavljeni organizirani događaji, ali će policija svakako biti na oprezu.

Dodali su kako će policija reagirati na temelju sigurnosnih procjena o eventualnim događajima i situacijama do kojih može doći.

Objasnili su kako policija ima izrađene planove ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira.

Inače, Udruga ''Hrvatsko srce nade'' Mostar, Odjel za branitelje HNS-a i Zaklada za pružanje pravne pomoći braniteljima HVO-a, najavili su ''Molitveni skup” dan uoči drugostupanjske presude.

Podsjetimo, sudbina šestorice bosanskohercegovačkih Hrvata, optuženih za zločine nad muslimanima u BiH 1993.-1994., bit će poznata u srijedu kada će Haški sud (ICTY) zaključiti jedan od svojih najsloženijih predmeta, ali i svojevrsno suđenje ondašnjem hrvatskom državnom vrhu zbog umješanosti u rat u BiH.

 Žalbeno vijeće UN-ova suda u Den Haagu pod predsjedanjem Carmela Agiusa izreći će u srijedu u 10 sati konačni sud o odgovornosti političkih i vojnih vođa bosanskohercegovačkih Hrvata za teške zločine nad muslimanima u hrvatsko-bošnjačkom sukobu, jednom od nekoliko nakon raspada bivše Jugoslavije.

Lideri najmalobrojnijeg naroda u BiH nepravomoćno su u svibnju 2013. osuđeni na ukupno 111 godina zatvora zbog ubojstva, silovanja, deportacije, zatvaranja, uništavanja imovine širokih razmjera i drugih zločina.

Kopirati
Drag cursor here to close