Neprimjereni grafiti

Mostar: Osnovna škola na meti vandala  

Osnovna škola u Mostaru se našla na meti vandala.
Vijesti / Flash | 28. 11. 2017. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grafiti na školi / JU OŠ Mujaga Komadina

JU Osnovna škola "Mujaga Komadina" Mostar se našla na meti vandala. Na školi je crnim sprejem ispisano ''Prodali ste Mostar SDA'' i ''Alija j…. ti kosti''. Također su išarana i vrata.

Iz škole su ogorčeni ovim vandalskim činom.

''Vandali pokušavaju uništiti sve dobro što radimo. Kao što svi možete vidjeti u našoj galeriji, po tko zna koji put naša škola se od strane vandala i barbara pokušava uništiti. Kakva je to patologija koja 'tjera' ono što je lijepo, dobro, uredno da napravi neurednim, lošim. Kakva je to patologija koja tjera na destrukciju i uništavanje svega lijepog'', navodi se u reagiranju škole.

Iz škole su naveli kako će angažirati tvrtku da ugradi video nadzor školama, pa makar ga i zaposlenici morali platiti.

''Naša škola mjesečno dobiva oko 1200,00 KM za sve troškove struje, vode, telefona, komunalne troškove, sve materijalne troškove škole ( papiri, toneri..). Neki će reći neka Grad Mostar sve plati. Mislim da je to prebacivanje odgovornosti. Mi smo ti koji treba da znamo gdje nam je dijete u 23 sata. Gdje je ono tada? S kim je?  Mi ćemo angažirati tvrtku da nam ugradi video nadzor pa taman ga mi, zaposlenici morali platiti'', navodi se u reakciji škole.

Iz škole kažu kako je zabrinjavajuće  ''što smo došli do toga da nitko ne zna tko, po tko zna koji put uništava školsku imovinu. Ako smo došli do toga, tada smo kao društvo u velikoj krizi''. Navode kako će pronaći osobu koja je izvršila devastaciju škole.

''Ako to bude učenik naše škole, dobit će najveću moguću kaznu, a njegovi roditelji kaznenu prijavu i novčanu kaznu. Ako bude neka osoba ( ili grupa ) izvan naše škole, dobit će kaznenu prijavu'', navode iz škole.

Dodaju da su pozvali policiju koja je uradila očevid ovog čina, te su angažirali školskog domara, da kako kažu ''izvrši farbanje ovih gadosti''.

''27.11.2017. godine, u 14 sati, u Policijsku upravu Mostar obratio se djelatnik OŠ 'Mujaga Komadina' koja se nalazi  u ul. G. Vukovića u Mostaru te prijavio da je na istoj ispisan grafit uvredljivog sadržaja'', navedeno je iz MUP-a HNŽ. 

Kopirati
Drag cursor here to close