Povećane ophodnje

Mostar: Organizatori Zimskog grada zatražili veću angažiranost policije

Organizatori traže od policije da zaštite posjetitelje Zimskog grada u Mostaru.
Vijesti / Flash | 10. 12. 2018. u 22:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori Zimskog grada u Mostaru zatražili su veću angažiranost policije i zaštitarskih agencija u osiguranju posjetitelja ove manifestacije.

''S obzirom da je u zadnje vrijeme zabilježena pojava džeparenja i krađa u Zimskom gradu, apeliramo na posjetitelje da poduzmu veće mjere opreza kako bi zaštitili svoju imovinu. Grad Mostar je zatražio od Policijske uprave Mostar i angažirane zaštitarske tvrtke da povećaju broj ophodnji u Zimskom gradu'', navedeno je na Facebook stranici organizatora Zimskog grada.

Podsjetimo, grupa građana je u nedjelju upoznala ophodnju policije PS Mostar Centar da su zadržali jednu osobu koje po opisu odgovara osobi koje je prethodnih dana krala torbe, a također je uočena kako u parku skriva crni novčanik.

Ophodnja policije je došla do saznanja da se radi o A.A. (1971), državljaninu Alžira. Kako neslužbeno doznajemo, ovo je treći put da je 47-godišnjak zatečen u krađi. No, njegovo pravo ime i država iz koje dolazi zapravo nisu potvrđeni, jer migranti često ne daju prave informacije o sebi.

Služba za poslove sa strancima BiH za sada ne daje nikakve informacije vezano za identitete uhićenih u nekoliko slučaja krađa na području Hercegovine, što stvara dodatnu nervozu u građane, koji smatraju da o migrantima državne i lokalne institucije ne vode dovoljno računa, a njih je sve više i više u samom Mostaru i Hercegovini uopće.

Kopirati
Drag cursor here to close