Čestitka

Mostar: Mušić i Špago svečanim prijemom čestitali Dan neovisnosti

Vijesti / Flash | 01. 03. 2016. u 14:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Šerif Špago upriličili su u utorak u Mostaru svečani prijam u povodu 1. ožujka - Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

"Ovaj datum jedan je od najvažnijih datuma u povijesti Bosne i Hercegovine jer je tada naša zemlja dobila svoju neovisnost", izjavio je novinarima predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić dodavši kako bi svi državljani Bosne i Hercegovine na određen način trebali obilježavati današnji datum.

Istaknuo je kako je današnji dan značajan jer podsjeća na one koji su dali svoje živote za neovisnost i slobodu Bosne i Hercegovine.

"Njih je jako mnogo i to je jedna posebna dimenzija koja se na dostojanstven način i u Mostaru i skoro u cijelog Bosni i Hercegovini obilježava kroz razne manifestacije, što je jako poželjno i potrebno u ovoj zemlji", kazao je Mušić.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Šerif Špago čestitao je svim građanima Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine kazavši kako se osjeća ponosno što je u prilici da za sve ljude koji su zaslužni za izgradnju i obranu neovisne Bosne i Hercegovine može organizirati ovaj prijam i druženje.

"Ali ono što je najvažnije jeste da smo prije ovog prijama na Šehitlucima u Mostaru odali počast onima koji su najzaslužniji što danas imamo neovisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu", kazao je Špago.

Prijemu je prisustvovao veliki broj zvanica iz političkog, vjerskog i kulturnog života Bošnjaka u HNŽ.

U glazbenom dijelu ovog prijema nastupio je ansambl 'Mostarske kiše', a tijekom svečanosti prisutni su mogli razgledati izložbu pod nazivom 'Administrativno-pravni i politički karakter BiH kroz stoljeća' u organizaciji Muzeja Hercegovine. Svi prisutni su nakon službene ceremonije mogli uživati u domjenku i koktelu.

Naime, u sklopu obilježavanja 1. ožujka - Dana neovisnosti BiH danas su predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Šerif Špago, te brojni dugi građani Mostara i Hercegovine položili cvijeće na spomen-obilježju Šehitluci u Mostaru, u znak sjećanja na poginule pripadnike Armije RBiH.

Također, Dan neovisnosti BiH, svečanom akademijom obilježit će i Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru, Unija studenata toga Univerziteta, Druga Gimnazija Mostar, Srednja medicinska škola Mostar, O.Š. Zalik, Karađoz-begova medresa i Srednja tekstilna i poljoprivredna škola Mostar. Oni će posebnim programom upriličiti svečanost 2. ožujka od 12:30 sati u sportskoj dvorani u Sjevernom logoru.

Kopirati
Drag cursor here to close