Građani se odazivaju na akcije

Mostar: Migrantima potrebne higijenske potrepštine, hrana i pelene

''Ono što bi nam sada bilo od velike koristi jesu higijenske potrepštine, hrana, pelene za djecu'', naveo je Crveni križ Grada Mostara.
Vijesti / Flash | 20. 05. 2018. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Migrantima koji su smješteni u Izbjegličkom centru u Salakovcu potrebne su higijenske potrepštine, hrana, pelene za djecu''.

''Svim donatorima se zahvaljujemo na njihovom doprinosu. Ukoliko želite pomoći, svoje donacije možete donijeti u Javnu kuhinju u Sjevernome logoru. Ono što bi nam sada bilo od velike koristi jesu higijenske potrepštine, hrana, pelene za djecu'', naveo je Crveni križ Grada Mostara na svojoj Facebook stranici.

Crveni križ Grada Mostara naveo kako je u subotu održan radni sastanak predstavnika azilantskoga centra, IOM-a, UNICEF-a, UNHCR-a i Crvenoga križa grada Mostara na kojemu su dogovorene buduće redovne aktivnosti vezane za boravak migranata u Mostaru.

''Do sada su migrantima osigurane osnovne higijenske potrepštine, kojima su doprinijele i privatne osobe svojim donacijama. Djeci je osigurano mlijeko, a danas su pripremljena i podijeljena i dva topla obroka. Osposobljeno je i dvanaest vanjskih česmi, kako bi migranti imali bolje mogućnosti za održavanje osobne higijene, te je uređena i trpezarija za posluživanje obroka. Volonteri Crvenoga križa imali su i nekoliko intervencija pružanja prve pomoći'', naveo je Crveni križ.

Preko društvenih mreža pojedinci se organiziraju. te skupljaju donacije za pomoć migrantima. Donacije koje građani daju su najčešće u vidu hrane i higijenskih potrepština. Na društvenim mrežama pojedinci navode i kako je migrantima potrebna i odjeća.

Kopirati
Drag cursor here to close