Naše društvo

Mostar: Kriminal u komunalnim djelatnostima nije prestao, još je brutalniji

''Kaznene prijave koje smo podnijeli tiču se kriminala koji se odnosi na oko 120 milijuna KM, a kad uzmemo u obzir pročistače i sav taj novac – onda dolazimo do 300 milijuna'', istaknuo je Bago.
Vijesti / Flash | 10. 03. 2020. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi imamo tolika sredstva da Mostar može biti najuređeniji grad u Europi, a ono što smo dobili je ekološka bomba i uništena komunalna infrastruktura'', kazao je Marin Bago, aktivist za zaštitu potrošačkih prava na danas održanoj konferencija za medije.

Novinarima su se u Mostaru obratili ispred Mreže 'Naše društvo' Husein Oručević i Marin Bago, aktivist za zaštitu potrošačkih prava.

Konferencija je održana pod nazivom ''Komunalni kaos: Uzroci, posljedice i novi dokazi'', a Oručević i Bago su govorili o kriminalu u komunalnim djelatnostima u Mostaru. Prema njihovim riječima, taj kriminal osim što nije prestao – bez obzira na sve prezentirane dokaze, postao je čak i brutalniji.

Bago i Oručević opozorili su opet kako čelnici Grada Mostara ne žele da tema potrošnje, a koja se tiče komunalnih djelatnosti bude javna i transparentna, nego se ''sve informacije na koje imamo pravo kriju''.

Razlog je prema njihovim riječima kriminal, i to što bi mnogi nakon toga trebali završiti iza rešetaka.

''Odbija nam se pristup javnim informacijama, a koje ima Služba internog nadzora, a koja nema kome da te dokumente dostavi jer nema Gradskog vijeća. 70 dokumenata koji pokazuju što se radi s našim novcem'', pojasnili su Oručević i Bago.

''Kaznene prijave koje smo podnijeli tiču se kriminala koji se odnosi na oko 120 milijuna KM, a kada uzmemo u obzir pročistače i sav taj novac – onda dolazimo do 300 milijuna'', istaknuo je Bago.

Husein Oručević je kazao i kako su nestale velike količne mulja, a ne zna se gdje su završile.

''800 tona mulja je nestalo, dakle prvih 800 tona u kojima su nađeni svi otrovi je nestalo. Imamo papire od inspekcije da je nekoliko tona završilo na deponiji, postavljamo pitanje gdje je taj mulj?'', kazao je Oručević.

Kaznene prijave su podnesene protiv gradonačenika Mostara Ljube Bešlića i svih koji su odgovorni za kriminal ogromnih srazmjera u Mostaru, a tiče se komunalnih djelatnosti, navedeno je.

Prema njihovim riječima, istraga koju vodi Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a je pri kraju i očekuju podizanje optužnice.

Svi detalji koji su izneseni na konferenciji za medije možete poslušati u nastavku.

Kopirati
Drag cursor here to close