Tko prizna...

Mostar i revizija: Bešlić priznao da su spori

Vijesti / Flash | 07. 09. 2016. u 08:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić medijima je potvrdio da je upoznat s revizorskim izvještajem financijskog poslovanja Grada Mostara, ali je rekao kako je tek počeo detaljno upoznavati se sa sadržajem revizorskog izvješća.

Tijekom obraćanja medijima prilikom posjete nogometnom klubu Velež, Bešlić je rekao kako su pogriješili u Gradskoj upravi u tome što su spori prilikom financijskih evidentiranja, ali da će to nastojati ispraviti.

''Tek sam počeo podrobnije čitati. Ono što mogu reći je da mi imamo nekih kašnjenja u ažuriranju naših dokumenata i to je revizija ukazala'', rekao je Bešlić i dodao kako se ''određene stvari kasno knjiže''.

''Imamo određenih poteškoća. Vremenskih, rekao bih. Ja ne bih sada komentirao cijelu reviziju nego samo neke detalje. Recimo, da smo uredno dali nalog za popis imovine, da je ta imovina knjižena praktično u narednoj fiskalnoj godini i to nije u redu i sigurno ćemo te nedostatke pokušati otkloniti jer će oni (revizori, op.a.) doći da izvrše provjeru u sljedećih 60 ili 90 dana, da one nedostatke i one točke na koje su ukazali nama da vidimo što smo otklonili, jesmo li to otklonili i kakva je situacija'', rekao je Bešlić.

Inače, revizija Grada Mostara, prva nakon 2001. godine pokazala je veliki broj nepravilnosti.

''Financijske informacije i transakcije prikazane u financijskim izvješćima Grada Mostara tijekom 2015. godine, nisu bile u svim materijalno značajnim aspektima usuglašene s odgovarajućim zakonskim i drugim propisima'', naveli su revizori koji su Mostaru dali negativno mišljenje i 30 preporuka koje treba poštivati.

Kopirati
Drag cursor here to close