Nema druge

Mostar: Građani prijete blokadom prometnice zbog opasnog raskrižja

Građani u pismu navode kako su ranije slali molbe, peticije i zahtjeve za sastankom iz Gradske uprave Grada Mostara, ali da nije bilo odgovora.
Vijesti / Flash | 10. 01. 2020. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko se u skorije vrijeme ne organizira sastanak u Gradskoj upravi o rješenju pitanja raskrižja Balinovac, stanovnici ulica Ilićka, IV. bojne, Stara Ilićka, Fra Didaka Buntića, Trg Tihomira Mišića će blokirati izlaskom na prometnicu pješačke prijelaze u ulici IV. bojne i time onemogućiti normalno odvijanje prometa ili će razmisliti o ne slanju učenika na početku 2. polugodišta u Osnovnu školu Antuna Branka Šimića dok se nešto ne poduzme'', navodi se u pismu građana upućenom portalu Bljesak.info u kojem se upozorava na opasno raskrižje  u tom dijelu Mostara.

Foto: Bljesak.info / Sudar skutera i Mercedesa na Balinovcu

Građani u pismu navode kako su ranije slali molbe, peticije i zahtjeve Gradu ali da nije bilo odgovora iz Gradske uprave Grada Mostara.

U pismu se upozorava na prometnicu i raskrižje na ulasku u gradu, Ulici IV. bojne, te svakodnevne gužve u jutarnjim i poslijepodnevnim satima te na sigurnost pješaka na spomenutoj prometnici.

Foto: Bljesak.info / Mostar: Motociklist ozlijeđen nakon sudara sa terencem

''Početkom ove školske godine, tj. u rujnu 2019. godine stanovnici ulica Ilićka, Stara Ilićka, IV. bojne potpisali su i predali Gradskoj upravi Grada Mostara, tj. Odjelu za urbanizam i građenje peticiju zbog spomenutog stanja na relevantnoj prometnici-pojednostavljenim rječnikom rečeno-kako omogućiti djeci siguran put do škole kada je na prometnici (propisno označenim pješačkim prijelazima) gotovo nemoguće prijeći cestu. Riječ je o vrlo frekventnom dijelu grada, a kada tome pridodate nekulturu vozača (a riječ nekultura je opet preblaga kada opisujete one koji siju smrt) onda možete razumjeti o čemu je riječ. Prije par dana u poslijepodnevnim satima na označenom pješačkom prijelazu ponovno se dogodila prometna nezgoda u kojoj je stradao pješak. Osobno vozilo je na sredini pješačkog prijelaza udarilo pješaka, podiglo u zrak i bacilo na asfalt. Radilo se o odrasloj osobi jače tjelesne građe koja je zadobila brojne kontuzije, hematome… A sada zamislite da se to isto dogodilo vašem školarcu od 20-ak kilograma, majci s bebom u kolicima, roditelju, baki, djedu poroznih kostiju. Kakav bi bio ishod udara SUV vozila od 1.9 tona?!Nemojte ni zamišljati… Svi koji su ikada bili dionici nečeg sličnog znaju što znači PTSP!'', navodi se u pismu.

Foto: Bljesak.info / Iskrčene betonske kocke na Balinovcu

Upozorava se kako se na spomenutoj prometnici dogodilo nekoliko prometnih nesreća. Posljednja je bila 6. siječnja kada je stradao pješak na pješačkom prijelazu. Sredinom prosinca 2019. u prometnoj nesreći pješak je zadobio teže tjelesne ozljede, u kolovozu i rujnu zabilježene su također prometne nesreće, a građani upozoravaju kako je riječ o nesrećama u kojima stradavaju pješaci i to na pješačkim prijelazima.

Podsjećamo, u rujnu 2018. godine spomenuta prometnica je dobila novi asfalt nakon što su građani godinama trpjeli neravnine, a krajem te godine mijenjala se i rasvjeta. No, niti je cesta ravnija, niti je rasvjeta pomogla da bude svjetlije. S druge strane, a o tome se uvijek piše, iscrtane zebre preko noći nestanu što zbog prljavih cesta što zbog aljkavih radova. U svemu tome najgore prolaze građani koji nemaju druge mogućnosti nego pisati medijima jer ih Grad ne čuje.

Kopirati
Drag cursor here to close