Uspješna stvar

Moore tješi Hrvate: Nije ništa protiv vas

Vijesti / Flash | 03. 08. 2016. u 08:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore ocijenio je da dogovor Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića nije usmjeren protiv Hrvata u BiH.

"Činjenica da su predsjednici SDA i SNSD-a, Izetbegović i Dodik bili na sastanku uspješna je stvar, a koliko ja razumijem, oni nisu imali namjeru riješiti sva otvorena pitanja odjednom. Važan je sastanak, ali to nije jedini sastanak", rekao je Moore za portal Vijesti.ba.

Rekao je kako Dragan Čović, kao član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH ima pravo reagirati.

"Europski put nije upitan i njemu nema alternative. S ciljem ispunjavanja svih obveza prema OSCE-u, te s ciljem jačanja stabilnosti i prosperiteta BiH, svi politički lideri izabrali su europski put. Osim toga, vrlo je bitna činjenica da se predsjednici utjecajnih političkih stranaka sastaju", rekao je Moore, prenijela je Srna.

Dodao je kako nije točna tvrdnja lidera SDS-a Mladena Bosića da je međunarodna zajednica organizirala ovaj sastanak čelnika SDA i SNSD-a, radi pokušaja prekompozicije vlasti na razini BiH.

Moore je ocijenio i da je dobrodošao svaki pokušaj rješavanja pitanja izbora u Gradu Mostaru, upozorivši da je krajnje vrijeme za inicijativu koja će dovesti do tog rješenja i da podjela Mostara ne dolazi u obzir.

Kopirati
Drag cursor here to close