Stav OSCE-a

Moore: Ni Stjepan Bošković ni vijećnici više nemaju mandate u Stocu

Vijesti / Flash | 22. 12. 2016. u 10:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misija OSCE- a se u proteklom periodu značajno angažirala oko izbora u Stocu. S obzirom kako se očekuje ponovno očitovanje Apelacijskog odjela Suda po odlukama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, građane zanima koliko je važno da što prije građani Stoca izađu na birališta i ne dopuste da Stolac preraste u slučaj Mostar u kojem više od četiri godine nema izbora.

"To je posebno zbog toga što smo čuli od SIP-a BiH da i taj čovjek koji ima mandat načelnika od prošlih izbora, 2012. godine nema više mandat da bude načelnik. Neki ljudi imaju i drugo mišljenje što se toga tiče, ali ni vijećnici, ni načelnik nemaju više mandate.

Onda obavezno treba imati te izbore što prije. I ako će biti slučaj ili tužbi jednog kandidata, protiv drugih kandidata to je nešto što moramo i možemo završiti u budućnosti. Naravno, ne mogu biti izbori neka prepreka za tužbe, za pravdu, ali ne može ni pravda da bude prepreka demokraciji.

Demokracija je ukradena od Stočana 2. listopada. Mi želimo vidjeti konkretne izborne rezultate i onda nakon toga, naravno pravne institucije i na županijskoj i na drugim odgovarajućim razinama moći će raditi svoj posao. Ali, obavezno je da Stočani imaju mogućnost da izaberu svoje lidere što prije", naveo je veleposlanik OSCE-a u BiH Jonathan Moore u izjavi za Agenciju Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close