Ensad Korman, v.d. direktora FUP-a

''Molimo građane da vjeruju policiji''

Policija je od 9. veljače na terenu neprekidno, 24. sata bez odmora i zamjeneEnsad Korman, v.d. direktora FUP-a
Vijesti / Flash | 11. 02. 2019. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Ensad Korman, v.d. direktora Federalne uprave policije

Ensad Korman, v.d. direktora Federalne uprave policije za N1 je govorio o potrazi za Edinom Gačićem, koji se sumnjiči za trostruko ubojstvo na području općine Konjic i u mjestu Suhodol nadomak Sarajeva.

On je gostujući u Danu uživo na N1 istaknuo da je trenutno jako teško na terenu zbog vremena i same prirode posla.

"Od 9. veljače smo na terenu neprekidno, 24. sata bez odmora i zamjene", poručio je. Ipak, pohvalio je komunikaciju i koordinaciju s kolegama iz drugih kantona i drugih policijskih i sigurnosnih agencija, kazavši da imaju punu podršku kao u ljudskom tako i u infrastrukturnom smislu.

"Formiran je stožer, gdje su pozvani komesari iz nekoliko županija, svi su se odazvali. Svi rade u punom kapacitetu. SIPA-a je dala jedinicu. Nazvao me i direktor policije Republike Srpske, Darko Ćulum gdje je rekao da daje podršku. Nemamo problema s koordinacijom", rekao je.

O slučaju nije mogao da kaže mnogo, jer je to posao nadležnog tužilaštva, ali se zahvalio građanima.

"Zahvalan sam građanima, svakodnevno dobivamo desetine poziva. Građani su uznemireni s razlogom. Javljaju nam sve. Na svaki poziv reagiramo, provjeravamo. Nismo imali sreće da otkrijemo osobu za kojim tragamo. Molimo građane da pomognu i vjeruju policiji", poručio je Korman.

Edin Gačić je u proteklom periodu djelomično promijenio svoj osobni opis, izgubio je nekoliko kilograma, pustio je bradu. Korman je kazao:

"Imamo par fotografija. Vrijeme koje je proteklo i uvjeti u kojima živi utjecalo je na osobni opis. Nosi dioptrijske naočale, on ne može normalno hodati bez njih. Pravimo dodatne fotorobote da sliku približimo njegovom stanju koliko je moguće", pojasnio je.

Nakon puštanja na slobodu iz zatvora Gačić nije praćen, nije bio pod kontrolom.

"Institucije koje se bave tim - ne znam koji je bio povod. To otežava policiji, vraćamo se osobi koju smo jednom priveli, sada stvara probleme građanima. Nezadovoljni smo odnosom prema takvim osobama i treba se povesti računa u budućnosti o tome. Tako je kako je sad", kazao je za N1.

Inače, kada se procijeni da je određena osoba opasna po okolinu, policijske strukture ih stavljaju pod kontrolu i prate njihovo kretanje, da bi vidjeli jesu li spremni da se infiltriraju u zajednicu i nastave normalan život.

"Na ovom zadatku angažirane su specijalističke jedinice policija, najbolje opremljene u BiH. Imamo zaštitnu opremu koja je potrebna. Imamo i specijalističku opremu za zadatak, dronovi, helikopteri i tako dalje. Civilna zaštita nam je ustupila opremu. Imamo sve što nam je potrebno - nadam se da ćemo u što skorije vrijeme završiti ovaj zadatak", poručio je Korman za N1 kao odgovor na pitanje da li imaju svu neophodnu opremu i infrastrukturu za potragu.

EYOF je u toku, mnogo je turista i stranih državljana u Sarajevu i Istočnom Sarajevu - a Korman je poručio da FUP surađuje s MUP-om KS i da rade sve kako bi se potraga okončala, a Edin Gačić bio pronađen.

Kopirati
Drag cursor here to close