Robert Pleše

'Moj otac koji je preminuo 2006. još se nalazi na biračkim popisima'

Vijesti / Flash | 20. 09. 2016. u 15:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva i Općinskom vijeću Robert Pleše objavio je da je njegov otac, koji je preminuo prije 10 godina, na biračkim popisima.

"Moj otac Mirko Pleše preminuo je 2006. godine. Od tada do dan-danas još uvijek nije skinut sa biračkih popisa. Primijetio sam to nakon lokalnih izbora 2012. kada sam zatražio od općinskih službi da reagiraju. Dvije godine kasnije, na općim izborima 2014. ponovo je bio na biračkom popisu i ponovo sam pokrenuo inicijativu da se njegovo, kao i ime ostalih preminulih građana, skine sa biračkog popisa. No, to do danas nije urađeno, te će i na prestojećim lokalnim izborima 2016. moj otac, kao i tisuće drugih preminulih građana BiH, ponovo biti na biračkim popisima, odnosno ponovo će postojati mogućnost da se manipulira glasovima u njihovo ime", navodi Pleše.

Osim narušavanja legalnosti, on ističe da je još važnija ona ljudska dimenzija, a to je da se, kako poručuje, vlasti bešćutno i bezobrazno poigravaju i skrnave uspomene na naše najmilije.

"Ovom prilikom želim, jasno i glasno navesti odgovorne, a to su: općinske službe, matični uredi, općinske izborne komisije, CIPS i IDEEA. Konkretno u slučaju mog oca, najveći krivac je IDEEA, koja je sigurno dobila informaciju, jer sam osobno pokrenuo postupak, ali nije očigledno ništa uradila. Apeliram ponovo, u svoje ime i u ime tisuće građana Bosne i Hercegovine, da državne službe i agencije rade posao za koji su debelo plaćene, i da nas više ne dovode u situaciju, gdje ćemo prilikom glasanja na biračkim popisima vidjeti imena našim mrtvih i misliti o tome tko će i kako će zloupotrijebiti njihov identitet, sve zbog toga da nečasno i nepravedno očuvaju plate i fotelje u koje su zasjeli. Takvima, koji su spremni na takav način da dobiju koji glas više na izborima, mogu poručiti samo jedno: Neka vas je stid i sram", poručio je Pleše.

Kopirati
Drag cursor here to close