'Žuti prsluci'

VIDEO | Moguće uvođenje izvanredne situacije u Francuskoj

Grupe mladih s maskama na licima, od kojih su neki nosili sjekire i metalne šipke, uništavali su na ulicama Pariza sve na što su naišli.
Vijesti / Flash | 02. 12. 2018. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska će razmotriti uvođenje izvanredne situacije kako bi spriječila nove građanske nemire, a od demonstranata traži da dođu za pregovarački stol, rekao je danas glasnogovornik Vlade Benjamin Griveaux.

Grupe mladih s maskama na licima, od kojih su neki nosili sjekire i metalne šipke, uništavali su na ulicama Pariza sve na što su naišli. Zapalili su više od deset automobila i podmetnuli požare u nekoliko zgrada.

"Moramo razmotriti mjere koje će biti poduzete da se slični incidenti ne bi ponovili", rekao je Griveaux.


Na pitanje o mogućnosti uvođenja izvanredne situacije, Griveaux je odgovorio da će predsjednik Emmanuel Macron, premijer Edouard Philippe i ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner na današnjem sastanku razmotriti sve moguće opcije.

Gradske vlasti Pariza priopćile su ranije da je tijekom jučerašnjih prosvjeda "žutih prsluka", koji se održava treći vikend zaredom zbog povećanja taksi na gorivo, uhićeno više od 200 ljudi.

Policija je ispaljivala suzavac, šok bombe i upotrijebila je vodeni top tijekom sukoba s demonstrantima oko Slavoluka pobjede i nedaleko od Champs-Élyséesa.

Kopirati
Drag cursor here to close