Hrvatska

Stigle mobilne kućice za ljude čiji su domovi razoreni u potresu

Mobilne kućice sastoje se od dvije sobe (za četiri osobe), imaju opremljene kuhinje sa stolom te toalet i tuš.
Vijesti / Flash | 31. 12. 2020. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Stigle mobilne kućice za ljude čiji su domovi razoreni u potresu

Koordiniranom akcijom Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske udruge turizma i Kamping udruženja Hrvatske do sada je osigurano više od 80 mobilnih kućica namijenjenih obiteljima pogođenih potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo turizma i sporta. Prve kućice stigle su rano jutros u Glinu, piše N1.

Mobilne kućice sastoje se od dvije sobe (za četiri osobe), imaju opremljene kuhinje sa stolom te toalet i tuš, izvijestilo je Ministarstvo turizma i sporta.

Mobilne kućice donirale su sljedeće tvrtke: Plava Laguna iz Umaga, Jadranka kampovi Lošinj, Arena Hospitality Group iz Pule, Maistra iz Rovinja, Valamar, Kamp Monperin iz Bala, Turisthotel iz Zadra, tvrtka Adria iz Slovenije, Laguna Novigrad, Karisma Hotels Adriatic, hoteli Živogošće, tvrtka Crippa iz Višnjana, tvrtka CR Abitare iz Labina, Nord mobil iz Samobora i tvrtka Solaris iz Šibenika.

Ministarstvo je izrazilo zahvalu i brojnim privatnim donatorima koji su se uključili donacijama kamp kućica te poručilo da se nastavlja prikupljanje donacije kako bi svim građanima potresom pogođenih područja što žurnije osigurali privremeni dom.

Kopirati
Drag cursor here to close