Ponovno na cesti

Mještani Zvirovića: Svaki dan sat vremena duža blokada

Mještani Zvirovića blokirali su cestu u tom naselju zbog, kako navode, odnosa kineske tvrtke China State Construction Engineering Coorporation Limited koja gradi autocestu.
Vijesti / Flash | 20. 05. 2021. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ignoriraju nas, šalju dopise umjesto da ljudski sjednemo i dogovorimo se. Izbjegavaju svaki razgovor uživo. Kao što smo najavili mi nastavljamo do ispunjenja naših zahtjeva, svaki dan s tim što ćemo svaki dan produžavati blokiranje za sat vremena, kazao je za Bljesak.info predstavnik mještana Zvirovići Jakiša Šimović.

Naime, mještani Zvirovića blokirali su cestu u tom naselju zbog, kako navode, odnosa kineske tvrtke China State Construction Engineering Coorporation Limited koja gradi autocestu.

"Kako smo i najavili, nastavljamo. Jučer smo prosvjedovali, a nažalost izvođač radova nije se pojavio", istaknuo je Jakiša.

Foto: Bljesak.info / Blokada ceste u Zvirovićima

Podsjetimo, oni su danas na četiri sata blokirali prometnicu kroz ovo naselje zbog, kako kažu, ''loših uvjeta za život prouzrokovanih prašinom koju podižu automobili s ceste koju radi kineska tvrtka''.

Kako su ranije istaknuli blokadom prometnice ne žele stvarati probleme nego skrenuti pažnju jer, kako navode, oni u svojim dvorištima zbog radova ne mogu disati, saditi voće i povrće te sušiti rublje.

Foto: Bljesak.info / Blokada ceste u Zvirovićima

Kako su ranije naveli za Bljesak.info, sav problem je u tome što predstavnici kineske tvrtke ne žele redovito vodom polijevati razrovanu prometnicu.

Oni su ako se problem uskoro ne riješi, najavili potpunu blokada prometnice bez ograničenog trajanja blokade.

Kopirati
Drag cursor here to close