Nema dalje

VIDEO | Mještani Bradine blokirali prolaz migrantima

Vijesti / Flash | 29. 12. 2020. u 17:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani Bradine kod Konjica blokirali su u utorak prolaz migrantima koji su iz izgorjelog kampa kod Bihaća trebali biti premješteni u vojarnu blizu toga mjesta.

Stotine ilegalnih migranata autobusima su prevezene iz improviziranog šatorskog naselja u selu Lipa kod Bihaća prema drugim prihvatnim centrima u Bosni i Hercegovini.

U desetak autobusa evakuirano je oko 700 ilegalnih migranata koliko ih je ondje ostalo nakon požara prošlog tjedna i pošto su ga napustili djelatnici Međunarodne organizacije za migracije.

Blokada mještana Bradine uslijedila je nakon što je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić ranije u utorak najavio da će migranti biti smješten u vojarnu koja se ne koristi i ustvrdio da su to "preliminarno odobrile" različite razine vlasti.

Načelnik Konjica Osman Ćatić kazao je kako je on tek tijekom dana dobio informaciju da se migrante planira smjestiti kod Bradine.

"Vojarna se nalazi u dvorištu osnovne škole, nalazi se uz cestu naseljenog mjesta i samim tim stanovnici mjesne zajednice Bradina se protive tome da se na ovakav način postupa i da migranti s područja Bihaća budu tu smješteni", kazao je Ćatić kako ga citira portal Klix.

I zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda opovrgnuo je kako postoji bilo kakva odluka državnih vlasti da se vojarna pretvori u privremeni migrantski centar.

"Nema nikakve odluke Vijeća o premještanju migranata iz Bihaća u Bradinu niti takav dokument postoji, pa makar to netko zvao i preliminarnom odlukom, što zakon o Vijeću ministara i poslovnik o radu ne poznaju", izjavio je Bevnda optužujući Cikotića da uvodi anarhiju i samovoljno donosi odluke.

Nakon svega ostalo je nepoznato kamo će stotine migranata iz Lipe na kraju otići, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close