Kaucija

Mittal kupio slobodu

Prihvaćena je kaucija od tri milijuna maraka i donesena odluka da se on pusti iz pritvora.
Vijesti / Flash | 30. 07. 2019. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni sud Tuzla donio je danas rješenje o ponuđenoj kauciji za industrijalca Pramoda Mitala i dvojicu njegovih sudionika Parameša Batačarija i Radživa Dasa, piše "Avaz".

Prihvaćena je kaucija od tri milijuna maraka i donesena odluka da se on pusti iz pritvora. Određene su mu mjere zabrane, koje podrazumijevaju da se mora javljati Sudu. Obrana je jučer predložila Kantonalnom sudu u Tuzli da njihove klijente pusti na slobodu nakon što se uplati kaucija u iznosu od tri milijuna maraka (1,5 milijuna  eura).

Ponuđena je kauciju za svu trojicu uhićenih u iznosu od 1,5 milijuna eura (tri milijuna maraka). Mitalova obrana ponudila je milijun eura, a Batarčijeva i Dasova pola milijuna.

Istovremeno, kako piše Avaz, zatraženo je da se položi 11 milijuna eura na osiguravanje isplate imovinskopravnog zahtjeva za slučaj osuđujuće presude, što je, također, učinjeno.

Mital se našao u problemima, jer se sumnjiči da je od 2006. do 2015. godine iz "Global Ispat Koksne industrije Lukavac" (GIKIL)  izvukao 21 milijun  maraka, zbog čega je prošle ptošlog tjedna uhićen i određen mu je pritvor.

Inače, Pramod Mital brat je Lakšmija Mitala, petog najbogatijeg čovjeka na svijetu. Članovi njegove obitelji od kompanije ''Mittal Steel'' napravili su najvećeg proizvođača čelika na svijetu, a njihovo bogatstvo se, prema ''Forbesovoj'' listi, procjenjuje se na 17,2 milijarde dolara. Obiteljska  firma ''Mittal Steel'', koju je osnovao stariji Lakšmi, sa 300 tisuća zaposlenika i godišnjim prihodima od 30 milijardi dolara, jedna je od najvećih kompanija za proizvodnju čelika u svijetu.

U Bosni i Hercegovini, osim GIKIL-a, drže još Željezaru Zenica i Rudnik Ljubija kod Prijedora te ''Arcelor Mittal''.

Kopirati
Drag cursor here to close