Da su sutra izbori...

Misteriozno istraživanje: SDP potukao SDA

Vijesti / Flash | 07. 04. 2017. u 16:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U proteklom razdoblju, točnije od sredine siječnja jedna međunarodna organizacija uradila je istraživanje u vezi s popularnošću političkih stranaka, piše novinska agencija Patria.

Iako se ne zna koja je agencija uradila istraživanje, Patria prenosi kako je po prvi put nakon šest godina Socijaldemokratska partija, ispred Stranke demokratske akcije.

Istraživanje je rađeno u Federaciji i Brčko Distriktu, a na pitanje ''za koga biste glasovali da su sutra Opći izbori'' 15,9 posto ispitanih kazalo je za SDP, a 13,4 ispitanika za SDA.

Treće mjesto po popularnosti izborila je Demokratska fronta sa 9,4 posto, a slijedi ih HDZ BiH sa 6,6 posto i SBB sa 4,1 posto. Interesantan je podatak da je čak 3,9 posto ispitanika kazalo da bi to bila neka druga politička opcija koja uopće nije ponuđena.

Za neku novu političku stranku glasovalo bi 3,6 posto ispitanih.

Evidentno je da popularnost vladajuće SDA pada, kao i drugih stranaka koje čine vlast jer na pitanje koliko ste zadovoljni radom aktualne vlasti čak 63,4 posto ispitanih je kazalo da je u potpunosti nezadovoljna, piše Patria. Djelomično nezadovoljno je 14,1 posto, a u potpunosti je zadovoljno samo 2,9 posto ispitanih.

No, i dalje je poražavajuća statistika kada je riječ o izlaznosti na izbore, jer čak 36,4 ispitanih je reklo ne bi sigurno izašlo na izbore. 37,8 posto ispitanih građana izašlo bi i glasovalo na izborima.

Kopirati
Drag cursor here to close