5 do 12

Mirna šetnja za budućnost bez korupcije i afera u Sarajevu

Mirnu protestnu šetnju najavili su Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo od kojeg čekaju odgovor.
Vijesti / Flash | 22. 05. 2020. u 17:54 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Platforma za progres izlazi na mirnu prosvjednu šetnju 30. svibnja 2020. godine.

''Ovo je način da izrazimo naše nezadovoljstvo prema svima koji su odgovorni za sve probleme sa kojima se susrećemo godinama unazad. Vrhunac su dogdađaja posljednjih nekoliko mjeseci gdje nam je kriza izazvana pandemijom zbog korona virusa otkrila pravo lice aktualne politike u Bosni i Hercegovini'', poručuju.

Mirnu protestnu šetnju najavili su Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo od kojeg čekaju odgovor.

''Mi ipak smatramo da je neodgovorno šutiti i nijemo posmatrati dok polako nestaje dostojanstvo svih nas i dok se masovno krše ljudska prava. Posebno nas brine što se želi ukinuti naše demokratsko pravo - pravo na izbor!'', navode.

''U početku, korona virus je bila razlog zbog kojeg se razmišljalo o prolongiranju lokalnih izbora. Danas je to nešto drugo. Ako je ideja da se izbori potpuno odgode, to ne možemo dozvoliti. Zahtijevamo da se svim građanima i građankama omogući pravo da glasaju i izaberu svoje predstavnike.

Kroz inicijative, prijedloge, priopćenja za javnost do sada smo ukazivali da ekonomija uz zdravstvo mora biti prioritet uvijek, ali posebno tijekom pandemije. Po svemu sudeći, bezuspješno. Iz tog razloga smo odlučili mirnom prosvjednom šetnjom poručiti da je moguće imati stabilnu budućnost bez afera!'', navode u najavi.

U subotu, 30. svibnja 2020. godine u 11:55 ili simbolično 5 do 12 sa Baščaršije (kod Sebilja) krenut će se do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

''Pozivamo sve građane, predstavnike NVO, političkih opcija, međunarodne službenike, simpatizere drugih političkih stranaka, pripadnike manjinskih naroda, da ne razmišljaju o zastavi ispod koje će prosvjedi biti održani, nego da razmisle imamo li ijedan isti interes, pogled i način za bolje sutra!

Ukoliko mjere ne budu ublažene do dana mirne prosvjdne šetnje, svi koji odluče da se pridruže našoj prosvjednoj šetnji, dužni su poštovati mjere o fizičkoj distanci i koristiti zaštitne rukavice i maske'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close