Povećan broj noćenja

Ministrica Đapo: Hotelijeri i ugostitelji prate najviše svjetske standarde

Hotelijeri i ugostitelji prate najviše svjetske standarde kvaliteta, te se BiH može pohvaliti hotelima kakve imaju SAD, Njemačka, Japan.
Vijesti / Flash | 24. 09. 2019. u 15:47 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica životne sredine i turizma Federacije BiH Edita Đapo smatra kako je turizam najbrža rastuća grana ekonomije, i u BiH i na svjetskoj razini. O tome najbolje svjedoči stopostotno povećanje broja noćenja u odnosu na prethodne godine.

"Hotelijeri i ugostitelji prate najviše svjetske standarde kvaliteta, te se možemo pohvaliti hotelima kakve imaju SAD, Njemačka, Japan. Nedostaje infrastruktura koja direktno utječe na ostale turističke sadržaje", naglasila je Đapo, koja je razgovarala sa delegacijom Svjetske banke.

Tijekom susreta ukazala je na situaciju u FBiH, posebno istaknuvši napredak ostvaren u turizmu, izjavili su iz resornog ministarstva.

Predstavnici Svjetske banke, na čelu sa višim ekspertom za privatni sektor u turizmu Hannah Messerli, informirani su o aktivnostima federalnog Ministarstva životne sredine i turizma, koje je u parlamentarnu proceduru uputilo prijedloge zakone o turizmu, o boravišnoj taksi i o ugostiteljstvu. Ovo ministarstvo je pokrenulo aktivnosti za izradu Strategije razvoja turizma u FBiH i u tijeku su konzultacije sa županijama.

Kopirati
Drag cursor here to close