Ministrica Borovac

Roditelji stradalih mladića imaju pravo znati istinu

''Osuđujem nasilje nad građanima koji su se mirno okupili uz obitelj Dragičević, kao i njihovo privođenje.''
Vijesti / Flash | 27. 12. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac reagirala je povodom posljednjih događanja u Banjoj Luci gdje su građani izašli da daju podršku pokretu "Pravda za Davida". 

''Osuđujem nasilje nad građanima koji su se mirno okupili uz obitelj Dragičević, kao i njihovo privođenje. Okupljanja građana u Banjoj Luci i Sarajevu traju mjesecima i na skupovima nikada nije bilo nereda. Analizirajući događanja koja traju mjesecima, očigledno je da se građani mirno okupljaju kako bi obiteljima Dragičević u Banjoj Luci i Memić u Sarajevu dali snagu i podršku u traganju za istinom'', poručila je Borovac. 

Istaknula je da roditelji stradalih mladića imaju pravo znati istinu te da nadležne institucije trebaju što prije okončati istražne radnje, jer je to jedini način rješavanja agonije u kojoj se nalaze obitelji Dragičević i Memić. 

Ministrica Borovac je podsjetila da su sve institucije vlasti u Bosni i Hercegovini dužne poštovati prava zagarantirana Ustavom Bosne i Hercegovine i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama kako bi obitelji Dragičević i Memić saznale istinu o tragičnom stradanju njihove djece. 

Poštivanje zagarantiranih prava i sloboda je jedini način za postizanje demokratskih standarda kao i punih prava i sloboda svih građana Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close