S Cikotićem

Granična policija: Svi raspoloživi ljudski resursi na istočnom i sjeveroistočnom dijelu granice

Ravnatelj Galić je kazao da su gotovo svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi preraspoređeni na istočni i sjeveroistočni dio granice.
Vijesti / Flash | 10. 09. 2020. u 18:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić posjetio je u četvrtak Graničnu policiju BiH gdje se susreo s ravnateljem Granične policije BiH Zoranom Galićem, zamjenikom ravnatelja Fahrudinom Halačom i pomoćnikom ravnatelja za organizaciju i operacije Draganom Kulićem.

Na sastanku su razgovarali o stanju na državnoj granici i situaciji s nezakonitim migracijama s naglaskom na istočnu granicu i Unsko-sansku županiju, gdje je najveći migracijski pritisak. Također, nazočni na sastanku su razgovarali i o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se učinkovitije izborili s migrantskom krizom te o problemima s kojima se susreće Granična policija BiH, prije svega kada je riječ o nedostatku kadrova.

Ravnatelj Galić je kazao da su gotovo svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi preraspoređeni na istočni i sjeveroistočni dio granice.

"Granična policija preraspoređuje postojeće kadrovske kapacitete na dijelove granice gdje je najveći migracijski pritisak. Imamo ispomoć i drugih policijskih agencija, ali to nije dovoljno da se adekvatno odgovori na migracijsko pitanje", rekao je ravnatelj Galić.

Ministar Cikotić je istaknuo kako će Granična policija BiH u svom djelovanju imati potporu Ministarstva sigurnosti BiH te da će se usredotočiti na učinkovitiju kontrolu državne granice i jačanje kapaciteta Granične policije BiH.

Ravnatelj Galić i ministar Cikotić naglasili su važnost unaprjeđenja suradnje i uključivanje svih razina vlasti za učinkovitije upravljanje migrantskom krizom u BiH, priopćila je Granična policija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close