Strah od migranata

Ministar u Širokom Brijegu poručio građanima da zaključavaju kuće i automobile

Ministar unutarnjih poslova ŽZH Zdravko Boras, na pitanje zastupnika Dobroslava Bukmira, objasnio je na 11. redovnoj sjednici Skupštine ŽZH stanje s migrantima na području ove županije.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2019. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolaskom hladnijih dana otvorila se migrantska ruta na jugu Bosne i Hercegovine, a na najvećem udaru su pogranični gradovi. 

Sve veći broj migranata bilježi se na području Županije Zapadnohercegovačke u čemu prednjači Ljubuški, ali ništa manje ne zaostaju Posušje i Grude.

Ministar unutarnjih poslova ŽZH Zdravko Boras, na pitanje zastupnika Dobroslava Bukmira, objasnio je na 11. redovnoj sjednici Skupštine ŽZH stanje s migrantima na području ove županije.

''Mi se još uspješno nosimo s problemom migrantske krize u suradnji s Graničnom policijom BiH s kojom smo potpisali ugovor o međusobnoj suradnji. Uspjevamo sve migrante koje zateknemo na području naše županije, u suradnji s drugim agencijama, prebaciti u azilantski centar u Salakovac. Na prostoru naše županije nemamo duži boravak migranata jer naši policijski službenici postupaju po prijavi građana i brzo rješavaju taj problem'', kazao je Boras.

Foto: Bljesak.info / Zdravko Boras

Problem s ilegalnim migrantima u ŽZH, ali i u cijeloj BiH, je taj što ne mogu biti kazneno gonjeni jer nemaju valjane dokumente te nadležna tijela ne mogu podnijeti prijavu protiv takvih osoba.

Ipak, resorni ministar ističe da u ovoj županiji nisu zabilježena teža kaznena djela od strane migranata te poručuje građanima da su sigurni.

''Mogu kazati da na području naše županije nismo imali težih kaznenih djela, osim sitnih djela poput provala u napuštene kuće kako bi se migranti privremeno stacionirali'', zaključio je ministar Boras te zamolio građane da posebno pripaze na svoju imovinu te da zaključavaju kuće i automobile.

Kopirati
Drag cursor here to close