Izmjene i dopune

Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

''Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale.''
Vijesti / Flash | 25. 01. 2021. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je Ukaze o proglašenju zakona koje je Skupština Crne Gore ponovo usvojila 20. siječnja, a među njima i izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti, prenosi N1.

''Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale. S obzirom na jasnu Ustavnu normu iz člana 94 stav 2 koja glasi: 'Predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon', nema prostora za drugačije ustavno postupanje predsjednika države'', naveo je Đukanović na Twitteru.

Kazao je kako vjeruje da ukupnim radom, a posebno u vremenu ''kompleksnog ambijenta vršenja vlasti'', apsolutnim poštovanjem Ustava najbolje doprinosi državi i njenom demokratskom napretku.

''Nadam se da su, nakon potpisivanja Zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sustava Crne Gore, stvoreni uvjeti za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti'', naveo je Đukanović u Twittu.

Dodao je kako vjeruje da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na to pitanje na neovisan i profesionalan način.

Skupština je na sjednici 20. siječnja ponovo usvojila izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovesti, glasovima 41 prisutnog zastupnika vlasti, podsjećaju podgoričke Vijesti.

Ponovo su usvojene i izmjene i dopune zakona o kreditnim institucijama, izmene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Parlament Crne Gore je ponovo usvojio i izmjene Zakona o radu, izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sjednici 29. prosinca, ali ih je Đukanović tada vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Kopirati
Drag cursor here to close