Prepisivačina

Milijan Brkić prepisao diplomski rad, pa piše novi

Vijesti / Flash | 24. 10. 2016. u 09:17 R.I.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Sabora Hrvatske i visoki dužnosnik HDZ-a Milijan Brkić najavio je kako će ponovo napisati diplomski, čime je priznao da je prošli rad plagirao, prenose hrvatski portali.

Imenovanje Milijana Brkića na dužnost potpredsjednika Sabora izazvalo je brojne reakcije zbog sumnji da je prepisao diplomski rad, a on je sada najavio da će napisati novi i da će obrana diplomskog biti javna.

"Uskoro ću napisati novi diplomski rad. Temu dogovaram sa svojim profesorom. To će biti 'Društvene mreže i digitalni terorizam'", najavljuje Brkić, koji je dugo tvrdio da "nije prepisao diplomski".

Brkić se zbog svog diplomskog rada "Organizacijske razine MUP-a Hrvatske" iz 2011. godine našao u grupi od 18 policijskih dužnosnika za koje se tvrdilo da su plagirali diplomski, odnosno da su svi prepisali isti rad.

U ožujku 2014. godine, Brkiću i desetorici plagijatora Visoka policijska škola poništila je diplome, ali je prošle godine Upravni sud tu odluku Policijske akademije poništio zbog "proceduralne greške".

Međutim, Upravni sud je konačnom odlukom naložio Brkiću da u roku od godinu dana napiše novi diplomski rad.

U vrijeme kad su ga prozivali zbog prepisivanja, Brkić je bio glavni tajnik HDZ-a i tada je tvrdio da je riječ o "političkom obračunu".

Međutim, u komentarima na društvenim mrežama, kao i u krugovima opozicije, traže ostavku Milijana Brkića zbog plagijata i dugogodišnjeg laganja javnosti, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close