Prijedlog

Ministrica brani proračun

''Vlada je predložila okvir proračuna u iznosu 5.481.251.699 KM. Taj okvir treba osigurati financijsku stabilnost i nastavak mjera vlade na oporavku i stabilizaciji gospodarstva''
Vijesti / Flash | 29. 12. 2020. u 11:29 Fena
Milićević: Predloženi proračun je usmjeren na ekonomsku i socijalnu stabilizaciju FBiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopremijerka i ministrica financija Federacije BiH Jelka Milićević pozvala je zastupnike i izaslanike u oba doma entitetskog parlamenta da podrže Prijedlog proračuna FBiH za 2021. godinu i tako omoguće provedbu aktivnih mjera Vlade u predstojećem razdoblju.

''Proračun za 2021. godinu je rađen u specifičnim uvjetima. Ova 2020. godina je bila godina u kojoj su se usporavale ekonomske aktivnosti, kada su zatvarane ekonomije Europe pa i svijeta, godina kada padaju prihodi i kada su povećani zahtjevi za opremanje zdravstvenih ustanova, za saniranje posljedica pandemije, za socijalno zbrinjavanje određenih kategorija stanovništva. To je nešto što se nastavlja i u 2021. godini i u tim uvjetima Vlada je predložila okvir proračuna u iznosu 5.481.251.699 KM. Taj okvir treba osigurati financijsku stabilnost i nastavak mjera vlade na oporavku i stabilizaciji gospodarstva'' - ističe u razgovoru za Fenu ministrica Milićević.

Vlada je planirala prihode približno ovogodišnjim, što znači da su 15 posto niži od prihoda u 2019. godini kada su prihodi doživjeli vrhunac. Istodobno, javlja se potreba za definiranjem Vladinih politika na saniranju posljedica pandemije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close