Spašavanje Hrvata

Milas: Konvoj ''Bijeli put'' jedna od najljepših priča o hrvatskom zajedništvu

U povodu obilježavanja 25. obljetnice humanitarnog konvoja "Bijeli put", Milas je, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, u srijedu posjetio središnju Bosnu.
Vijesti / Flash | 20. 12. 2018. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrnu" ostat će trajno upisan, ne samo kao najveći humanitarni konvoj organiziran nakon Drugog svjetskog rata, već kao jedna od najljepših priča o hrvatskom zajedništvu, o hrabrosti i nesebičnosti hrvatskog naroda, izjavio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. 

U povodu obilježavanja 25. obljetnice humanitarnog konvoja "Bijeli put", Milas je, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, u srijedu posjetio središnju Bosnu, poručivši kako su "na zajedništvo zadužili svi oni koji su dali život za slobodu svog naroda i svojih domovina – BiH i Hrvatske. 

''Kroz brojne programe i projekte koje provodi za Hrvate u BiH, mnoštvo aktivnosti i našu suradnju, to zajedništvo njeguje i Vlada Republike Hrvatske'', istaknuo je Milas na večeri zahvale, organiziranoj u povodu obljetnice humanitarnog konvoja. 

Kako je kazao, večer zahvale bila je prilika za "prisjećanja na jednu od najpotresnijih, ali i najljepših stranica povijesti zajedništva hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj i BiH". 

Milas je, također, posjetio Hrvatsku bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, te odao počast žrtvama u Križančevu selu, naglasivši da su "Vukovar u Hrvatskoj i Središnja Bosna simboli borbe hrvatskog naroda i žrtve Domovinskog rata". 

U okviru obilježavanja 25. obljetnice "Bijelog puta", predstavljena je knjiga "Od vila ilirskih do Bijeloga puta stranputicama bosanske i hercegovačke povijesti", književnika i povjesničara Ive Lučića, te predavanje ravnatelja Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata Ante Nazora.

Kopirati
Drag cursor here to close