Vršitelj dužnosti

Milanko Kajganić će zamijeniti Gordanu Tadić

Drugostupanjska disciplinska komisija za tužitelje VSTV-a BiH u predmetu protiv tužene glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, odlučujući po žalbi tužene, donijela je Odluku kojom se odbija kao neosnovana žalba tužene.
Vijesti / Flash | 20. 10. 2021. u 18:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Internet / Kajganić i Tadić

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće), tijekom prvog dana sjednice koja se održava 20. i 21. listopada 2021. godine, razmotrilo je žalbu tužene glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić na odluku Drugostupanjske disciplinske komisije za tužitelje o izrečenoj disciplinskoj mjeri protiv tužene i donijelo odluku kojom se odbija kao neosnovana žalba tužene i potvrđuje odluka Drugostupanjske disciplinske komisije za tužitelje od 16.9.2021. godine kojom je tuženoj izrečena disciplinska mjera: Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Drugostupanjska disciplinska komisija za tužitelje VSTV-a BiH u predmetu protiv tužene glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, odlučujući po žalbi tužene, donijela je Odluku kojom se odbija kao neosnovana žalba tužene i potvrđuje odluka Prvostupanjske disciplinske komisije od 23.7.2021. godine.

Tuženoj je za disciplinske prekršaje iz člana 57. tačka 8. ''nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnost'' i točka 17. ''propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća'' Zakona o VSTV-u BiH, na osnovu odredaba člana 58. stav 1. točka (e) i člana 59. Zakona o VSTV-u BiH, izrečena navedena disciplinska mjera.

Odluka Vijeća je konačna.

Vijeće je za vršitelja dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine izabralo zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milanka Kajganića, koji će tu dužnost obavljati do okončanja natječajne procedure za izbor glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, priropćeno je iz VSTV-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close