Najopsežnija optužnica

Milan Mitić priznao krivicu, okončan predmet ''Lutka''

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za sudjelovanje u navedenim kaznenim djelima.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2019. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan Mitić, optuženi u predmetu kodnog naziva "Lutka", koji je više godina bio nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine, u prisustvu odvjetnika je u potpunosti priznao krivicu za optužnicu kojom ga tereti Tužiteljstvo BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od osam godina.

Iz Tužiteljstva BiH je navedeno kako se optuženi, zajedno s drugim osobama, tereti za sudjelovanje u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrale 2006. godine, ubojstva Borisa Govedarice 2007. godine, pljački transporta novca Pavlović International banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke A.D. Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca JP BH Pošta 2008. godine.

Foto: Printscreen / Detalj s jednog od suđenja u predmetu 

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za sudjelovanje u navedenim kaznenim djelima i predložena mu je kazna sukladna ulozi i odgovornosti u izvršenju kaznenih djela.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne sud.

Sporazumnim priznanjem, bit će u potpunosti okončan sudski postupak u predmetu kodnog naziva "Lutka", jednoj od najopsežnijih optužnica iz oblasti organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close