Zbog koalicije

Mikulić: BiH se ne može pohvaliti rezultatima u borbi protiv korupcije

Vijesti / Flash | 09. 12. 2016. u 15:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući vladajućoj koaliciji, Bosna i Hercegovina se ne može pohvaliti efektima i rezultatima u borbi protiv korupcije - ocijenio je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zoran Mikulić tijekom današnje ulične akcije ispred Katedrale u Sarajevu povodom Dana borbe protiv korupcije.

Mikulić je istaknuo da je prethodni saziv Vlade i Parlamenta FBiH predvođen SDP-om usvojio niz važnih zakona koji uspostavljaju institucionalnu mogućnost borbe protiv korupcije, kao što je Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala FBiH koji predviđa formiranje posebnih odjela Tužiteljstva FBiH i posebnog odjela Vrhovnog suda, što je i obveza BiH, piše Fena.

Također je kazao da je prethodni saziv vlade u proračunu predvidio 3,5 milijuna KM za formiranje tih institucija kako bi se uposlili novi suci, tužioci i nabavila oprema.

''Međutim, nakon dolaska nove Vlade nijedan fening nije utrošen u opremanje tih institucija i to je jedinstven slučaj u svijetu da vlada opstruira zakone koji su na snazi već pune tri godine, a koji su za dobrobit građana i u svrhu borbe protiv korupcije'', tvrdi Mikulić.

Dodao je da je prethodna vlada FBiH također usvojila Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine osobnim djelom, koji predviđa formiranje agencije s ciljem bavljenja oduzimanjem, skladištenjem i raspolaganjem oduzete imovine u postupku te naglasio da je već prve godine primjenjivanja tog Zakona oduzeto oko 15 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close