Mijo Krešić

'Gluposti i nebuloze da sam sudjelovao u vrbovanju selefija'

"Riječ je o konstrukcijama kombiniranig paraobavještajnih sistema, ali bojim se da su u ovome institucionalno sudjelovale neke službene agencije", rekao je Krešić za današnji zagrebački Večernji list.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2019. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara Mijo Krešić izjavio je da su gluposti i nebuloze da je sudjelovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH.

"Riječ je o konstrukcijama kombiniranig paraobavještajnih sistema, ali bojim se da su u ovome institucionalno sudjelovale neke službene agencije", rekao je Krešić za današnji zagrebački Večernji list.

On očekuje da će sve to biti provjereno ističući da Zakon o zaštiti podataka BiH jasno definira što je predviđeno ako određene informacije izađu iz sustava.

"Dovođenje u bilo kakvu konstruisanu priču doživio sam kao izravan udar na svoj integritet i poziciju koju obavljam", rekao je Krešić.

Tužiteljstvo BiH je u četvrtak, 14. ožujka, formiralo predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a u vezi sa tim narednog dana je u Tužiteljstvu BiH saslušan i ministar sigurnosti u Vijeću ministara Dragan Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close