Nakon neodržavanja hitne sjednice

Migrantska kriza ostaje problem samo USK-a

Bila je to poruka građanima našeg kantona da se problem migrantske krize ne prepoznaje nigdje drugo, nego u ovom dijelu države.
Vijesti / Flash | 12. 04. 2019. u 13:32 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Mustafa Ružnić istaknuo je kako se jučerašnjim neodržavanjem hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o migrantskoj krizi, potvrdilo trenutno nefunkcioniranje bosanskohercegovačke vlasti, ali i da je situacija s migrantima i izbjeglicama i dalje samo problem građana ovog kantona. 

''Bila je to poruka građanima našeg kantona da se problem migrantske krize ne prepoznaje nigdje drugo, nego u ovom dijelu države. Mi se zahvaljujemo  zastupnicima, na čiju inicijativu je i sazvana hitna sjednica Zastupničkog doma na kojoj se trebalo razgovarati o situaciji s migrantima i izbjeglicama, međutim još jednom su naši pozivi u pomoć  izignorirani. Mislim da sada svi građani BiH mogu jasno vidjeti kako se ovim problemom bave samo Kantonalna vlada, lokalne zajednice, humanitarne i međunarodne organizacije'', kazao je Ružnić. 

Dodao je kako je u Unsko-sanskom kantonu u prošloj godini evidentirano više od 19.000 migranata i izbjeglica, a u prva tri mjeseca 2019. već oko šest tisuća. 

''Zbog toga ćemo nastaviti inzistirati da se nadležne državne institucije napokon uključe u rješavanje ovog problema, jer je nedopustivo da se lokalne zajednice same nose s tolikim brojem ilegalnih migranata. Netko mora čuti naš apel, ukoliko želimo nastaviti kontrolirati ovdašnju sigurnosnu i epidemiološku situaciju'', riječi su kantonalnog premijera Ružnića. 

Na današnjoj redovnoj sjednici Vlade USK između ostalog, naglašeno je i kako formirana radna skupina za praćenje aktivnosti oko izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori nastavlja s maksimalnim angažmanom i pružanjem podrške općinama i gradovima koji se bore protiv realizacije ovog projekta susjedne Republike Hrvatske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close