Na ničijoj zemlji

VIDEO | Kaos: Migranti pokušali blokirati granični prijelaz

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je za BHRT da su granična policija i policija Unsko sanskog kantona sklonili oko pedesetak mingranata s prometnice na granici, te je promet sada u funkciji.
Vijesti / Flash | 16. 05. 2018. u 17:25 Bljesak.info
Kopirati

Na Međunarodni granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac 16.5.2018. godine došlo je 60 do 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice, priopćeno je iz  Granične policije BiH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što im policijski službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša i MUP-a Republike Hrvatske nisu dozvolili izlazak iz Bosne i Hercegovine, osobe su pokušale blokirati promet preko prijelaza.

Pripadnici JGP Velika Kladuša u suradnji s kolegama iz MUP-a Unsko-sanskog kantona uspostavili su normalizaciju prometa preko prijelaza, te udaljili osobe s područja prijelaza u unutrašnjost BiH.

 

Ranije danas, Facebook stranica ''Granični prijelaz Maljevac'', objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter Hrvatske policije nadlijetao je prijelaz, a na terenu je bio i veći broj pripadnika Granične policije BiH.

Iz policijske uprave Karlovac su za BIRN BiH kazali da su migranti u ''nadležnosti tijela BiH'' te da nisu prešli granicu.

 

 

Kopirati