Gdje su?

Migranti ''nestali'' tijekom noći

Nije poznato gdje se nalaze migranti
Vijesti / Flash | 25. 08. 2020. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veći dio migranata koji su jučer vrijeme proveli između dvije policijske patrole na međuentitetskoj liniji u blizini Bosanske Krupe, ''nestao'' je tijekom večeri, javlja reporterka N1 Anđelka Marković s mjesta događaja.

Na lokaciji na kojoj je jučer evidentirana veća grupa migranata, danas je uočena manja grupa, a nije poznato gdje se nalaze ostali.

Iz MUP-a USK i MUP-a RS nisu komentirali ovaj slučaj, a reporterka ekipa N1 javlja da su na mjestu događaja i dalje prisutni pripadnici policije.

Podsjećamo, nekoliko desetina migranata boravilo je jučer na međuentitetskoj liniji između Novog Grada i Bosanske Krupe jer im policija ne dozvoljava prolaz prema Unsko-sanskoj županiji.

Oni ne mogu dalje jer je operativni tim ove županije donio odluku da zabrani kretanje migranata sredstvima prijevoza kao i pješačenje.

Migranti u razgovoru s reporterkom navode da su ovdje već nekoliko dana.

Podsjećamo, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, izjavio je za N1 kako Republika Srpska neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanske županije o zabrani prijevoza migranata.

On je rekao kako će nadležni u RS i dalje prevoziti migrante do entitetske linije do dijela Bosne i Hercegovine u koji žele da dođu, te je još jednom potvrdio da je stav vlasti ovog bh. entiteta da nema zadržavanja migranta, kao ni otvaranja sabirnih centara za migrante.

Pojedini mediji su pisali kako migranti, unatoč zabrani i iz Sarajeva direktnom autobusnom linijom stižu u USŽ.

Inače, na području Unsko-sanske županije trenutačno je najmanje deset tisuća ilegalnih migranata koji iz tog dijela Bosne i Hercegovine pokušavaju ući u Hrvatsku i nastaviti dalje prema EU-u. -

Kopirati
Drag cursor here to close