Spas

Preko Mostara za Sarajevo: Migranti na širokobriješkom kolodvoru

Riječ je o osobama koje imaju slobodu kretanja u BiH u ograničenom vremenskom razdoblju.
Vijesti / Flash | 25. 04. 2018. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina migranata primijećena je u utorak na Gradskom autobusnom kolodvoru u Širokom Brijegu. 

S obzirom da su istoga dana na području BiH provedene dvije operativne akcije protiv krijumčara ljudima, u javnosti se pojavila informacija da su migranti iz tih akcija ostavljeni na širokobriješkom kolodvoru od strane Granične policije BiH bez nadzora službenih osoba.

No, za Bljesak.info je iz Granične policije BiH potvrđeno da nije riječ o skupini migranata zatečenima kod krijumčara u spomenutim akcijama te da je riječ o stranim državljanima koji su kod sebe imali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

''Policijski službenici Jedinice granične policije Gorica u utorak, 24. travnja 2018. godine na području Posušja, u skladu s nadležnostima Granične policije BiH, kontrolirali su devet državljana Afganistana koji su kod sebe imali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil, koje je izdao Terenski ured Istočno Sarajevo Službe za poslove sa strancima BiH. Među njima je bilo žena i maloljetnika. Riječ je o osobama koje imaju slobodu kretanja u BiH u ograničenom vremenskom razdoblju'',  izjavila je za Bljesak.info Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH.

Kako doznaje Bljesak.info, djelatnici kolodvora migrantima su donijeli hranu i piće dok su čekali autobus za Mostar gdje su zatim presjeli za Sarajevo.

O nazočnosti stranih državljana na autobusnom kolodvoru u Širokom Brijegu bila je upoznata i policija, no potvrđeno nam je da nisu postupali prema skupini Afganistanaca.

''Službenici Granične policije BiH su nakon izjave skupine stranaca o namjeri povratka u Sarajevo, odakle su došli na područje Posušja, a u skladu s dogovorom s kolegama iz Službe za poslove sa strancima BiH, Afganistance dovezli do Gradskog autobusnog kolodvora Široki Brijeg koja ima redovne linije za Sarajevo'', izjavila je za Bljesak.info Sanela Dujković, glasnogovornika Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close