Premještanje bez suglasnosti

Migranti stižu u Konjic, Vlada HNŽ nezadovoljna

Vlada HNŽ je jednoglasno usvojila Zaključak kako se ta aktivnost provodi suprotno Zaključku Skupštine HNŽ-a od 31. siječnja 2020. godine
Vijesti / Flash | 29. 12. 2020. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) tijekom sjednice održane u utorak zaprimila je informaciju Ministarstva unutarnjih poslova, koja je dostavljena iz Ureda za strance BiH, u svezi s transportom migranata s područja Unsko-sanske županije na područje općine Konjic, odnosno na lokalitet Bradina.

Nakon rasprave Vlada je jednoglasno usvojila Zaključak kako se ta aktivnost provodi suprotno Zaključku Skupštine HNŽ-a od 31. siječnja 2020. godine, u kojemu se jasno od svih razina vlasti u BiH traži da sukladno važećim propisima, s nadležnim tijelima HNŽ-a i jedinica lokalne samouprave u HNŽ-u, koordiniraju sve aktivnosti koje se odnose na migrante, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Budući da o premještaju migranata na područje ove županije nisu upoznati ili na bilo koji način koordinirani predstavnici Općine Konjic i Županije, Vlada niti njezina tijela, kako kažu, ne mogu prihvatiti sudjelovanje u toj aktivnosti, te Vlada poziva najvažnija državna tijela na ozbiljnost, odgovornost i poštivanje svih razina vlasti prije poduzimanja ovakvih i sličnih aktivnosti.

"Napominjemo kako o premještaju migranata od Vijeća ministara BiH nismo dobili nikakav akt, te tražimo njihovo službeno i javno očitovanje", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close