Čelična ograda

Mađarska: Migranti žele u EU, policajac pucao

Priliv migranata počeo je ponovo da raste krajem prošle godine, a svake nedjelje granicu pokuša da pređe po nekoliko stotina ljudi.
Vijesti / Flash | 28. 01. 2020. u 12:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Ilustracija

Mađarski policajac ispalio je tri hica upozorenja nakon što je oko 60 migranata danas pokušalo da pređe granicu na prijelazu Reske (prema Srbiji), priopćila je mađarska policija.

U incidentu nitko nije ozlijeđen, navela je glasnogovornica policije Silvia Sabo, prenosi Reuters.

Policija je navela da je grupa migranata htjela da uđe u EU na prijelazu Reske (sa srpske strane Horgoš) oko 4.30 sati, zbog čega je policajac otvorio vatru.

Kako prenosi agencija, većina migranata nije uspjela da pređe granicu, dok je policija presrela četvoricu migranata koji su uspjeli da uđu na teritoriju Mađarske.

Prijelaz je zatvoren, dok je veći kontrolni punkt za međunarodne putnike i teretni prijevoz otvoren.

Priliv migranata počeo je ponovo da raste krajem prošle godine, a svake nedjelje granicu pokuša da pređe po nekoliko stotina ljudi, navodi Reuters.

Na tom graničnom prijelazu dogodili su se veliki nemiri tijekom migrantske krize 2015. godine, kada se policija sukobila sa stotinama ljudi koji su pokušali da se probiju na teritoriju EU.

Premijer Viktor Orban je nakon toga naredio da se podigne čelična ograda duž mađarske granice, da bi se spriječili dolasci.

Kopirati
Drag cursor here to close