Srbija se naoružava

Migovi iz Rusije stižu u Srbiju do kraja godine

Vijesti / Flash | 20. 08. 2017. u 12:03 Z.D.
Kopirati

Šest borbenih zrakoplova Mig 29 trebalo bi stići u Srbiju do kraja godine, izjavio je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

U razgovoru za TV Pink Vulin je izjavio kako "bez migova i tenkova nema mira, jer vojska služi da odvrati potencijalnog napadača i nekog tko Srbiji hoće nametnuti sukob".

"Nitko nije za rat, od svih ratova Srbi samo u Krimskom ratu nisu sudjelovali. Nijedna armija u svijetu se ne priprema za mir već za rat, za ono najstrašnije. Ne očekujte od vojske da bude mirotvoračka, ona mora biti spremna za rat", rekao je Vulin, prenosi Tanjug.

Dodao je kako je Srbija vojno neutralna zemlja, i da to razumiju i Rusija i NATO.

"Politika neutralnosti je politika hrabre zemlje, a ne izbjegavanje problema. Mi ćemo sami odlučivati o prijateljima i neprijateljima. Drugi se mogu pozovati na saveze u slučaju problema, mi sami moramo braniti zemlju, i stojimo iza svojih odluka", poručio je Vulin.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.