Principi

Mesiću uručeno priznanje u Sarajevu: 'Bilo je određenih nesporazuma, ali...'

''Drago mi je da sam danas ovdje. Bilo je određenih nesporazuma, sjećate se, jer je bilo nesporazuma s Orhanom Pamukom, jednim od najvećih književnika.''
Vijesti / Flash | 18. 04. 2019. u 12:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva, koje su mu uručili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić. 

''Drago mi je da sam danas ovdje. Bilo je određenih nesporazuma, sjećate se, jer je bilo nesporazuma s Orhanom Pamukom, jednim od najvećih književnika. Ali uspostavio sam kontakt s gospodinom Pamukom. Napisao mi je da mi čestita i da će biti zadovoljan da se jednom sretnemo i družimo. Tako sam ja obavijestio vodstvo Sarajeva da možemo obaviti preuzimanje priznanja'',  rekao je Mesić. 

Uručenje priznanje Mesić je iskoristio i da kaže da se čovjek u životu mora držati principa. 

''Nije to uvijek lako, ali meni je drago da ljudi prepoznaju onoga ko se drži principa'', naglasio je.    

Gradonačelnik Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Gavrić zahvalili su, u svoje i uime Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Stjepanu Mesiću za sve što je uradio za Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad.   

Radi se o priznanju koje dodjeljuje Grad Sarajevo građanima BiH i stranim državljanima za njihov doprinos. To značajno priznanje Stjepanu Mesiću dodijeljeno je prošle godine, a primio ga je danas u Vijećnici.    

Stjepan Mesić hrvatski je političar koji je bio drugi predsjednik Republike Hrvatske u dva mandata, te predsjednik prve vlade Republike Hrvatske, predsjednik drugog saziva Hrvatskog sabora od 1992. do 1994. i bivši predsjednik predsjedništva SFRJ.


Kopirati
Drag cursor here to close