Uvjeti Brexita

Merkel ljuta zbog otkrivanja detalja sa susreta Junckera i May

Vijesti / Flash | 06. 05. 2017. u 17:49 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je ljutnju zbog činjenice da su s večere predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera i britanske premijerke Therese May u Londonu uoči prošlosedmičnog summita Europske unije u javnost procurili detalji koji su pokazali negativnu atmosferu na tom susretu, piše tjednik Der Spiegel u subotu.

"Nije baš konstruktivno na ovaj način podgrijavati atmosferu", rekla je Merkel, a prenosi Der Spiegel pozivajući se na krugove bliske kancelarki.

Detalji razgovora koji je, navodno, prošao u negativnoj atmosferi objavljeni su prošlog tjedna u njemačkom dnevniku Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), a u uredu kancelarke vjeruju da je detalje javnosti ciljano plasirao ili sam Juncker ili šef njegovog ureda, njemački političar Martin Selmayr, prenosi Hina.

Na večeri je bilo riječi o uvjetima pod kojima bi se trebao obaviti Brexit, a informacije koje su procurile pokazuju suprotna stajališta britanske i EU strane. Juncker je tom prilikom navodno rekao kako je "Brexit osuđen na neuspjeh" te kako britanska premijerka "živi u vlastitoj galaksiji".

Kopirati
Drag cursor here to close