Vučić opoziciji

Meni ne možete prijetiti kao što ste drugima, nećete me uništiti

Vijesti / Flash | 03. 03. 2017. u 16:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da dio opozicije koji potiče iz bivšeg režima prijeti nasiljem i neredima, a da on nije ni fasciniran, ni zaplašen, niti će dozvoliti da unište Srbiju.

On je, odgovarajući na pitanja novinara zašto smatra da su zahtjevi opozicije prijetnja, zapitao a kako bi drugačije nego kao direktna prijetnja moglo da se shvati to što "jedan prijeti da je bolje da ne pozivaju građane, jer može da bude svašta, a drugi da će to da nam bude posljednje...".

"Predstavnici tog bivšeg režima su rekli da je strašno što parlament neće da radi 28 dana. Zamislite, strašna stvar. U njihovo vrijeme nije radio po tri mjeseca, znači tri puta duže, i to nije bila strašna stvar", rekao je Vučić i dodao da ništa u radu države nije blokirano, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, nakon toga uslijedila je prijetnja: "Ako ne učinite to što tražimo mi - bivši režim koji želimo da se vratimo na vlast po svaku cijenu, da bismo mogli da pljačkamo - mi ćemo da organiziramo to, to, to i to", rekao je premijer i dodao - možete, ali u skladu sa Ustavom i zakonom.

Istaknuo je da nimalo nije fasciniran prijetnjama, niti uplašen jer, kako je rekao, zna ih dovoljno koliko hrabrosti nemaju, niti ljubavi prema Srbiji.

"Vaš problem, gospodo iz bivšeg režima, sa mnom je to što meni ne možete ono što ste drugima radili, kao što ste mogli maltretirati Koštunicu, neke prije toga da bijete i ne znam što da radite po ulicama. Meni ništa od toga ne možete, jer ja ne pristajem na to", kazao je Vučić.

"Neću da vam dam da Srbiji bilo što učinite i pobijedit ću vas sve zajedno koliko god da vas ima", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close