Prvi kineski dužnosnik

Meng Hongwei izabran za novog predsjednika Interpola

Vijesti / Flash | 10. 11. 2016. u 10:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski zamjenik ministra za javnu sigurnost izabran je za novog predsjednika Međunarodne kriminalističko-policijske organizacije (Interpol) na 85. generalnoj skupštini tog tijela održanoj na indonezijskom otoku Bali, javlja Agencija Anadolija..

Državna novinska agencija Kine, Xinhua, piše da je Meng Hongwei prvi kineski dužnosnik na čelu Interpola.

Meng, koji je obavljao dužnost zamjernika kineskog ministra za javnu sigurnost od 2004. godine, na mjestu predsjednika Interpola u sljedeće četiri godine naslijedio je Francuskinju Mireille Ballestrazzi.

U svom prvom obraćaju Meng je istaknuo da će zajednički raditi sa 190 zemalja članica organizacije na jačanju Interopla kao platforme za globalnu policijsku suradnju.

Istaknuo je da će se zalagati za efikasniju kooperaciju i povećanje podrške u cilju izgradnje policijskih kapaciteta zemalja članica.

Generalnoj skupštini, održanoj od 7. do 10. studenog, nazočilo je i izaslanstvo Interpolovog odjela Turske nacionalne policije koju je predvodio Lutfi Cicek.

Skupštini Interpola nazoče i izaslanici koje imenuju vlade zemalja članica.

Inače, Interpol je druga najveća međunarodna organizacija u svijetu, nakon Ujedinjenih naroda (UN) čiji rad je fokusiran na javnu sigurnost, antiterorizam, suzbijanje organiziranog kriminala, krijumčarenja, trgovine ljudima, pranja novca, dječje pornografije i drugih kriminalnih radnji.

Kopirati
Drag cursor here to close