Vreća s otpadom svinjskog mesa

Memorijalni centar Srebrenica traži reakciju nadležnih

U priopćenju Memorijalnog centra istaknuto je da su s nelagodom i osudom prihvatili vijest o ovom u nedjelu.
Vijesti / Flash | 06. 01. 2019. u 19:37 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: 24sata.info  / U priopćenju Memorijalnog centra istaknuto je da su s nelagodom i osudom prihvatili vijest o ovom u nedjelu.    

Predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica Nisvet Mujanović poziva nadležne da reagiraju nakon što je nepoznata osoba sinoć ostavila vreću sa otpadom svinjskog mesa blizu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

U priopćenju Memorijalnog centra istaknuto je da su s nelagodom i osudom prihvatili vijest o ovom u nedjelu.    

''Imajući u vidu da se ovih dana obilježavaju najveći pravoslavni praznici i da je praksa klanja svinja povodom praznovanja, ne očekujemo bilo kakav vid provokacija ili loših namjera susjeda Srba, a što se već događa. Poučeni iskustvom, pozivamo nadležne institucije da preventivno djeluju i ne dozvole da se na bilo koji način skrnavi prostor Memorijalnog centra. Očekujemo osudu i istragu o ovom događaju, te adekvatnu sankciju počinitelju, ma tko to bio'', istaknuto je u priopćenju Memorijalnog centra.  

Ogorčenost ovim činom ne kriju u Memorijalnom centru, iako žele da vjeruju da je počinitelj to uradio ne razmišljajući o eventualnim posljedicama.

''Prostor koji je omeđen nišanima, za koje su majke dale članove svojih najmilijih, za nas je sveto mjesto i nećemo tolerisati bilo kakvo narušavanje i ugrožavanje ovog prostora. Lokalnu upravu pozivamo da Komunalna inspekcija i druge nadležne službe reagiraju na ovaj čin, kao i za bilo kakve slične radnje i time pokažu da žele dijeliti bol s obiteljima, bar u danima njihovih najsvetijih praznika. Ukoliko izostane reakcija, smatramo da je ovaj čin i njihova kolektivna svijest'',  zaključili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Kopirati
Drag cursor here to close