Sastanak

Mektić: Za BiH je prioritet nastavak suradnje s Njemačkom

Njemačka će nastaviti podržavati provođenje reformi u Bosni i Hercegovini, ali i zauzimati se za nastavak puta ka Europskoj uniji.
Vijesti / Flash | 01. 11. 2019. u 12:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka će nastaviti podržavati provođenje reformi u Bosni i Hercegovini, ali i zauzimati se za nastavak puta ka Europskoj uniji, istaknuto je na današnjem sastanku u Sarajevu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića s veleposlanicom SR Njemačke u BiH Margret Uebber.

Na sastanku je naglašena dosadašnja pozitivna uloga Njemačke u jačanju kapaciteta sigurnosnog sektora u Bosni i Hercegovini, posebno Granične policije, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Mektić je naglasio da je za BiH važan prioritet nastavak suradnje s Njemačkom, izražavajući nadu da će se dobri odnosi nastaviti i u budućnosti.

Osim podrške sigurnosnim agencijama u BiH, veleposlanica Uebber je najavila nastavak podrške projektu deminiranja u BiH gdje je do sada uloženo oko 35 milijuna eura.

Također, naglasila je da je važna tema u Njemačkoj i situacija s migrantima u BiH.

Iznoseći probleme i opstrukcije koje prate pitanje iznalaženja adekvatne lokacije za smještaj migranata, ministar Mektić je istaknuo da su u tijeku razgovori o formiranju još dva prihvatna centra u BiH, te da očekuje kako će to pitanje biti riješeno prije nadolazeće zime.

Kopirati
Drag cursor here to close